Curiositats: Vols saber més sobre les fajitas?
L’origen dels plats més representatius de cada gastronomia té un origen popular i el succeeix amb les conegudes fajitas. T’explicarem varies curiositats perquè descobreixis el seu origen i curiositat d’aquest plat tant popular.
Orígens de les fajitas
L’origen de les fajitas se situa entre els nombrosos ranxos mexicans que s’estenien al llarg de Texas en la dècada dels 40. Quan un cap de bestiar era sacrificava, els treballadors dels ranxos rebien part de l’animal com a forma de pagament pels seus serveis. Aquesta part de la carn es tallava en trossos molt petits, es rostia a la graella i se servia en tortilles de farina de blat o blat de moro.
El nom de la fajita prové de la carn, la qual rebia diferents noms com, “carn de faldilla” o “carn de faixa”. D’aquesta traducció ve el nom de fajita.
Com es va fer plat popular la fajita?
L’evolució del plat de las fajitas tal com nosaltres la coneixem actualment, li devem al propietari d’una cadena de supermercats de Texas, Sonny Falcon. A finals dels anys 60 se li va ocórrer preparar aquest plat amb la finalitat de popularitzar un nou tall de carn amb un preu molt més barat per poder atraure un volum més gran de clientela.
I en poc temps el plat de las fajitas és va popularitzar gràcies al seu nou sabor i el seu reduït preu d’adquisició.
I és com així, que als anys 80 les fajitas ja estaven present en la carta de molt restaurants mexicans a Estats Units, i als anys 90 el plat de les fajitas va traspassar fronteres convertint-se en un plat icònic en tot el món.
Com es prepara unes fajitas?
La fajita és un plat en que no deu faltar mai, la carn i les verdures. I un altre aspecte característic és que tingui una mica de picant, que es pot aconseguir afegint ingredients com el jalapeño, chile o amb diferents espècies.
Per preparar el plat correctament, és important, preparar les tortilles de blat per un costat i per l’altre la resta d’ingredients. I finalment, els comensals es van servint a la tortilles, la barreja dels ingredients de carns, verdura i espècies, prèviament cuinats.
Coneix les nostres carns més adients per poder preparar unes bones fajitas, un plat ideal pels sopar d’estiu amb amics o família.