Consells: ¿Quan temps dura la carn envasada al buit?
L’envasament al buit és una tècnica de conservació d’aliments majoritàriament per casa, que prolonga la vida dels aliments peribles.
Els envasos al buit segellats correctament poden prolongar significativament la vida útil de la carn, fins a cinc vegades més del que duren les versions sense processar.
Què és l’envasament al buit?
L’envasament al buit és un mètode de conservació d’aliments molt utilitzat en la indústria alimentària i sobretot utilitzat en productes frescos. Una tècnica que elimina l’aire per a prolongar la vida útil dels aliments. L’envasament al buit és un dels quatre mètodes més comuns utilitzats de conservació d’aliments, juntament amb el mètode de congelació, l’assecat i l’enllaunat.
Per què s’envasa la carn al buit?
La carn és un dels aliments que més s’envasen al buit, ja que és molt perible i pot mantenir-se fresca durant molt més temps si es conserva d’aquesta manera.
La tècnica de l’envasament al buit permet evitar que la carn es faci mal bé pel consum, ja que eliminem l’excés d’oxigen del recipient i limita la proliferació de bacteris. Normalment, les carns s’envasen al buit en un recipient de plàstic o paper d’alumini amb un dispositiu especial de segellament. Això elimina tot l’aire de l’envàs, creant un buit.
Quan dura la carn envasada al buit?
Primer de tot destacar que és molt important que el procés de manipulació de la carn es realitzi en una condicions d’higiene adequades i estrictes, en mans d’experts carnissers, tal i com ho realitzem a Karns Fibla, per aconseguir la major qualitat i duració possible.
Com a norma general, a partir de l’envasament, la carn es conservarà en perfecte estat uns 15 dies. Però hem de tenir en compte que la tècnica de segellament al buit ha d’anar en combinació amb la refrigeració de la carn al buit en cambra frigorífica o amb la seva congelació en congelador.
A vegades una alteració del color pot fer-nos pensar que la carn està en mal estat, però no és així. És normal que la carn envasada tingui un color diferent del de la carn fresca mentre aquesta roman envasada, és molt comuna que agafi un color porpra. Però aquest color desapareix i torna a agafar el seu color normal després de passar uns 20 minuts fora del paquet d’envasament. És per això que previ a la seva preparació i consum, es recomana treure la carn del paquet, almenys 20 minuts abans.
En termes de propietats i sabor de la carn, es mantindran amb una bona tècnica d’envasament al buit.
Selecció de carns perfectes per envasar al buit en Karns Fibla
- Secret Ibèric
- Botifarra
- Txuletó de vaca
- Pedacet de vedella
- etc.
En la nostra botiga Karns Fibla podeu trobar una diversitat de talls per envasar al buit.