Curiositats: Coneix el Poke Bowl
Fa uns anys enrere no sentíem parlar del Poke Bowl i a dia d’avui és un dels plats més fotografiats, cuinats i de moda en les xarxes socials. Un bol multicolor amb peix, arròs, advocat, verdures,… segur que l’has vist!
Història del Poke Bowl
El Poke Bowl és un plat típic de Hawaii, i els primers en cuinar aquest plat van ser els nadius hawaians, que durant segles han estat menjant després de la finalització de la rutina diària. Els natius tallaven el peix cru de les captures segons la pesca d’aquells dia, acompanyat d’algues limu i empolvorat amb inamona (nous de Kukui torrades i picades).
El seu nom Poke, significa trossejar en el seu idioma nadiu. No va ser fins el segle XIX amb l’arribada de verdures estrangeres, com el tomàquet o les cebes, quan es va introduir les verdures en la preparació del Poke Bowl.
Què és el Poke Bowl?
La tendència del Poke Bowl, es va popularitzar sobre els anys 80 i fa uns anys s’ha estès per Europa.
El Poke Bowl és un bol amb diferents ingredients, però normalment té una base d’arròs, tot i què existeixen variacions de la base amb quinoa, fideus o algues. Un altre ingredient característic del Poke Bowl, és la tonyina blanc o fumat, completant el bol amb una varietat d’ingredients com ceba, pastanaga, mango, advocat, etc. I pots donar-li el toc personal amb salsa soia, wasabi o sèsam.
L’èxit del Poke Bowl
El Poke Bowl fa un temps que ha arribat als restaurants, les nostres cases i xarxes socials per quedar-se. Una tendència que va acompanyada d’unes característiques claus com què és un plat nutritiu, fàcil de preparar i molt vistós.
En la versió original del Poke Bowl, com explicàvem anteriorment s’utilitzava el peix cru amanit. No obstant això, la recepta ha anat evolucionat segons s’ha ant expandint per continent americà i Europeu. I en l’actualitat se serveix en un bol amb els diferents ingredients disposats de forma agrupada en lloc de barrejats. I entre els ingredients més destacats en la versió actual del Poke Bowl, ha variat l’elecció de la proteïna i és més freqüent trobar en el poke la carn de pollastre o vedella, acompanyat de l’alvocat, la ceba cruixent, la pinya, el cogombre, etc.
Quina carn podem utilitzar en un Poke Bowl?
Si volem seguir amb l’idea original del Poke, hauríem d’escollir una carn que es pugui menjar crua i marinada o poc feta. Per tant, és preferible seleccionar els talls de carn de vedella més tendres, peces de vedella que no tinguin nervis ni greix i per tant, els podem servir amb molt poca o cap cocció, com podria ser el filet de vedella, o més econòmics com la culatí de vedella.
Beneficis nutricionals de menjar en un Poke Bowl
Un plat saludable
El Poke Bowl és un plat baix en greixos, amb proteïnes, verdures i hidrats de carboni que et donaran energia.
Un plat nutritiu
Amb tots els ingredients que caracteritzen al Poke Bowl, ja veiem que és un plat que aporta al comensal hidrats de carboni, energia, fibra, proteïnes, etc. Un plat ideal per una dieta equilibrada.
Un plat fàcil
Un plat que et permet escollir una base principal seguit de la proteïna principal i vegetals i complements al gust. Per tant, et permet diferents combinacions per cuinar el teu propi Poke Bowl segons els teus gustos i els teus plans. I a més un plat fàcil de preparar com de preparar en un envàs i portar fora de casa.
En la nostra botiga Karns Fibla podeu trobar una diversitat de talls per poder fer-te el teu Poke Bowl.