Recepta: Rosbif de vedella
- Entre 700gr i 1 kg de vedella lligada.
- Sal i Pebre.
- 1 Gotet de Vi Negre.
- 1 Gotet de Xerès.
- Unes gotes de Salsa Perrins.
- Oli
Laboriós
4 Pax
2 hores
Laboriós
4 Pax
2 hores
Com ho fem?
El rosbif és una carn lligada de vedella cuita a l’estil anglès. Normalment es menja freda, i té l’avantatge que es conserva dies a la nevera i accepta tota mena de guarnició.
Per començar, salpebrem la carn lligada (a la carnisseria ens la poden lligar, una vegada cuita queda més rodoneta) i la posem a la cassola amb oli molt calent. L’enrossim per totes bandes durant 5 minuts.
Posem la carn a una safata de forn. Hi posem el vi negre i el xerès (o vi blanc) i el posem al forn (preescalfat a 200°) durant uns 15 minuts. Als darrers minuts hi tirem unes gotes de salsa Perrins per sobre.
Treure la carn del forn i reservar a part el suc que hi queda a la safata. La carn l’hem de posar a una altra safata perquè mentre es va refredant deixarà anar un suc més vermell que a molta gent no li agrada. Una vegada freda, posar a la nevera.
El temps de cocció és molt relatiu, tot depèn de si us agrada més cuita o crua, aneu controlant.
Servir la carn tallada, amb la salsa a part.
Es pot menjar amb mostassa, sal i pebre.
De guarnició, des de puré de patates a pèsols o puré de poma (que, per a mi, és la millor opció).